Nog 1 nachtje slapen

Standaard

Bij ons komt de Sint écht pas op 6 december. Ik dacht dat Felix een van de weinige kindjes zou zijn waar de Sint nog niet geweest was tijdens het voorbije weekend maar uit mijn Instagrambevraging blijkt dat meer dan de helft van de kinderen nog moet wachten. Felix is dus niet echt zielig 🙂 En hij blijft zelf ook heel erg kalm onder het Sinterklaasgebeuren.

Hij knutselde een aftelkalender op school, maakte een paar mooie tekeningen en wacht geduldig af. Die aftelkalender maakt het heel duidelijk wanneer de Sint komt dus hij hoeft niet duizend keer te vragen wanneer dat nu zal zijn.

Nu hoop ik wel dat hij deze nacht in zijn bed blijft 🙂 Of dat van mij, maar in bed tout court zou wel tof zijn.

Morgen komt de Sint ook op school. Dat zal voor Felix de eerste keer zijn, vorige jaren lagen er cadeautjes in de klas. Corona, weet je wel … Dit jaar komt de Sint écht op bezoek en er komt een heel theatergezelschap mee. Ik hoop dat het een leuke ervaring wordt voor hem. Toen ik klein was, was het bezoek van de Sint er eentje met een hele show, verzamelde heel de school in de klas van juffrouw Lisette (was een erg klein schooltje :p) en moesten we elk om beurten ons cadeau gaan halen bij de Sint. Ik vond dat toen best spannend maar voor Felix is dit echt pure horror.

Misschien onderschat ik hem en is hij stoerder met zijn vriendjes erbij.

Foto van het Sinterklaasfeest op het werk. Eyes on the price daar …

11 suggeties bij “Nog 1 nachtje slapen

 1. Amai ik vond de Sint op school ook altijd keispannend. Die kwam langs met zijn gigantische boek vol namen en zijn staf en de pieten en dan moest je ook één voor één naar voren en ging hij na of je naam in de rubriek met stoute kinderen stond, en dan pas kreeg je je snoep… Brrr.

  • Ik heb gelukkig eerder mooie herinneringen aan de mysteries die opgelost moeten worden met de hele school. Verdwenen cadeaus, het paard dat ziek was … maar zo één voor één naar voren komen, dat is toch een tikje eng.

   • Ola, mysterieus, dat klinkt leuk! Ik kan me niet herinneren wat we verder met sinterklaas deden, ik herinner me snoep proberen vangen en liedjes zingen, maar geen zoektochten of andere spelletjes 🙂

 2. Ik heb nooit bij de sint op schoot hoeven zitten of naar voren hoeven komen. Zodra hij me zag wist hij wel dat het snor zat een kreeg ik mijn cadeau toegeworpen. Was het alvast mooi in hapklare brokken.

 3. Hier moet de Sint ook nog komen. Ik had gedacht dat J. na school vandaag ontgoocheld zou zijn na alle verhalen van de vriendjes, maar ze lijkt er niet om te geven dat de Sint hier nog niet is langs geweest :-).
  Ik wens jullie een rustige nacht toe!

 4. Een verhaal uit de oude doos dan maar. De Sint was een collega van een vriend mijn zoontje. Die vriend werd opgeroepen. Hij noemde zijn naam. Sint observeerde hem zwijgende en zei toen: O la, dat kun je wel zien ook. Wij lachen ons nog steeds een breuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.