Kerststress

Standaard

Ik voel het niet, de kerstvibes. Kerst is op dit moment eerder een lange TODO-lijst i.p.v. een feest waar ik naar uitkijk.

Cadeaus verzinnen, kopen en inpakken voor iedereen. Zelf bedenken wat er op mijn verlanglijstje mag komen. (Dat vind ik 1000x moeilijk dan bedenken waar Felix blij mee zou zijn). Kerstfeesten inplannen en bedenken hoe die feesten voor iedereen (lees: voor Felix) leuk blijven. Kerstkaarten versturen. Opruimen en poetsen omdat onze poetshulp verhuisd is (huilen!). Een voorgerecht kiezen (en misschien ook al wel eens uitproberen) voor het ene feest, een high tea-iets voor het andere. Secret Santa spelen op het werk.

Ik moet nog amper werken dit jaar (het werk doen waar ik voor betaald word bedoel ik dan) en toch voelt het alsof ik nog bergen moet verzetten.

Misschien toch maar de kerstboom zetten? Wat staat er op jouw verlanglijstje? Ik denk dat ik gewoon wil voortspoelen naar 26/12 aka onze vakantie. Dan begin ik tenminste uitgerust (mentaal – niet fysiek) aan de drukte van oud en nieuw.

11 suggeties bij “Kerststress

 1. Op mijn verlanglijstje staat rust, rust, rust. Noodgedwongen want zware infectie met bijbehorende versuffende medicijnen. Even kijken of ik al een nieuwe portie. Jaaa, het is weer zover,
  Mijn leven lang heb ik me onttrokken aan Sint en kerstgebeuren. Je snapt dat ik die rust nu wel verdien.
  Anders gezegd: mens, maak je niet druk.

 2. Hier enkel kerstvreugde. Vanavond kerstmarkt met de vriendinnen. Thuis staan de kerstbomen al en de feestdagen brengen we lekker relax door met onze tieners aan zee. Soms moet je het voor jezelf gewoon simpel durven houden, je leeft maar één keer dus zonde als je het zo moet beleven.

 3. Op mijn lijstje staat, weg met kerst. Nu ben ik in de gelukkige omstandigheden dat ik dat ook doen. Drie maanden overwinteren in Spanje. Geen kerstgedachten voor mij. Nu heeft dat ook wel een reden. Mijn dochter is op een eerste kerstdag overleden. Nooit meer een kerst gevoel. Weg dus van al die kerst drukte en zogenaamde vreugde.

 4. De kerstboom zetten, daar heb ik momenteel zelfs de energie niet voor. Maar voor de rest valt het nog mee, de feesten zullen normaal gezien niet teveel gedoe met zich meebrengen.

  • Iedereen zegt ‘schrappen in die to do lijst’ maar ik vind dat heel moeilijk omdat het bij die kerstlijst vooral gaat om verwachtingen van familie etc. Als dat hier nu enkel over mij ging, schrapte ik de helft van die to do. Hopelijk komen de kerstvibes alsnog bij jou!

 5. zoveel cadeaustress. Wij hebben in onze familie 20 jaar geleden alle cadeaus afgeschaft. Beste beslissing ooit

  en nu zijn er wel geschenken voor de kleinkinderen: den overschot van wat sinterklaas niet bracht en wat pyjama’s en boeken en dat soort dingen. Stress geeft dat niet, dat wordt al eind nov/begin dec besteld.
  En dan niets voor de volwassenen? ja hoor, als ik een idee heb voor mezelf, dan koop ik dat voor mezelf en pak ik dat in en da’s dan de verrassing voor de anderen wat het is en mijn man doet zelfde.

  En eten: da’s traiteur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.