Gravinnekespad

Standaard

(Weer) een toppertje voor kinderen die niet graag wandelen. Felix had zaterdag geen zin in een boswandeling.

We zouden later op de middag op bezoek gaan bij mijn metekindje en Felix had geen zin om eerst alléén te gaan wandelen. Hij wou meteen naar Yara of Yara moest mee. Zo alleen met uw ouders op schok, als kind van 5 heb je daar toch ook niks aan :p Neen, ook niet als het een leuke zoektocht was met opdrachtjes en klimtoestellen.

Gelukkig is het Gravinnekespad in Westerlo wel echt leuk. De korte wandeling stond al langer op onze wishlist en was perfect om te combineren met een bezoekje aan Yara. Van bij ons thuis is het toch 40 min rijden richting Westerlo en dat vond ik wat overdreven voor een wandeling van nog geen 2 km. Maar van bij Yara is het nog een dikke 10 min rijden.

Het belevingspad in De Beeltjes leidt je voorbij van boek naar boek, waar je een QR-code kan scannen en naar het verhaal van ‘het gravinneke’ kan luisteren. Onderweg kom je houten natuurspeeltuigen tegen. Er lag nog wat sneeuw in het bos wat de toer een tikje sprookjesachtig maakte. (En soms extra uitdagend :p Lekker glad, die klimbomen. En QR-codes met een laag ijs erover werken niet zo goed.) Felix wilde ook elk flinterdun laagje ijs op elke plas stuk maken, op die manier kan 2 km wandelen erg lang duren.

In ieder geval was er enkel gezeur van de parking richting bos, daarna huppelde hij uitgelaten rond.

Wij gaan zeker nog eens terug in de lente/zomer om de speeltuin onveilig te maken en een terrasje te doen aan het Boswachtershuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.