Maart is veggiemaand! De veggiechallenge daagt iedereen uit om 30 dagen lang (meer) plantaardig te eten.
Ik eet al meer dan 25 jaar veggie maar er is zeker nog ruimte om op te schuiven naar meer plantaardig. (Denk plantaardige melk, gebak, kaas, geen omeletjes meer …)
Niet gemakkelijk! (Ik heb het al geprobeerd) En al helemaal niet gemakkelijk wanneer je een inspiratieloze periode zit wanneer het over het weekmenu gaat.
Daarom vroeg ik jullie naar jullie favoriete vegetarische gerechten op Instagram. Maar eerlijk … weinig nieuws gespot of dingen waar ik echt nooit aan zou beginnen na een lange werkdag/waar ik thuis niet mee ga scoren.
Ik schreef het hier al vaker, ik kook niet – ik maak eten (wanneer het echt moet).
Voor veggie tips moet je dus niet bij mij zijn tenzij je restaurantttips wil :p Maar ik deel graag jullie lijstje lievelingsen, misschien inspireert het iemand?
- pastaaaa
- chili sin carne
- quorn pita’s
- pizza met veel groentjes
- curry
- groentjes in de oven (broccoli, bataat, paprika) met vegan kipnuggets
- tarte tatin van witloof, aardpeer en blauwe kaas > Ik kom dan eens eten Ruth. Zonder de mannen.
Hier is het vanavond ‘overschot van de spaghetti’. Lekker en geen werk aan. Vandaag toch niet meer :p
Shakshuka! Dat is niet vegan, want er zitten eitjes in en vaak ook geitenkaas enzo, maar t is wel veggie. En erg lekker!
Mmm ja, dat zet ik nog eens op het weekmenu!
Hier grote fan van wraps (met vegan kipstickjes, guacamole en groentjes), spaghetti, groentepuree met een burger ook soms wel eens, stoofpotjes en ovenschotels. Vaak worden twee porties gekookt, want ’s avonds na het werk is iedereen moe en heeft iedereen honger…
Mmm lekker. Hier lukt enkel de overschot van de pasta twee keer. We eten niet graag twee keer hetzelfde. Tenzij het over pasta of pizza gaat :p
“Honger” van Mme Zsazsa, daar heb ik véél recepten uit gehaald. Je krijgt bij elk recept ook tips om er bv meer groenten bij te doen, of het te veganizeren. En de meeste gerechten zijn ook ‘kindvriendelijk’ 🙂 Grooote fan van de hemelse prei met gnocchi. Verder werk ik met een weekmenu dat elke vier weken terugkomt. Niet nadenken, gewoon volgen 😀 Het wisselt wel per seizoen, enfin binnenkort ga ik zo wat aspergedingen erin beginnen verwerken bv.
Eens checken in de bib! Dankjewel voor de tips.