Het kasteel met de Drakentoren

Standaard

Je hebt zoektochten en je hebt Zoektochten. In het kasteel van Vêves is het er eentje met een hoofdletter. Het volledig ingerichte kasteel spreekt sowieso al tot de verbeelding (Doornroosje ligt er te slapen). Maar de zoektocht en inkleding van die tocht maakt het allemaal nog leuker.

Bij aankomst krijgen kinderen (en ouders die dat willen ook :p) een zwaard, ridderoutfit en/of prinsessenjurk en een boekje met opdrachten. Je gaat eerst rond en daarna binnenin het kasteel op zoek naar stukjes van een Latijnse spreuk. Slim, want zo is die geschikt voor zowel Frans- als Nederlandstalige kinderen. Ons boekje was trouwens in het Nederlands, meevaller.

Met de juiste spreuk kan je de draak in slaap toveren en de drakentoren binnen gaan om de code van de schatkist te machtigen. Daar liep het bijna mis bij ons. De enge soundscape maakte dat Felix de deur van de toren gewoon weer dichtdeed en weg wou wandelen. Gelukkig heeft hij mits wat overtuiging de eindmeet gehaald.

We combineerden het bezoek aan het kasteel met lunch in Dinant en beklommen nadien de citadel. Die zou ik niet per se aanraden voor jonge kinderen. Maar mits een zakje snoep (de prijs van de zoektocht) was dat ook nog wel te doen. Bij mooier weer zou ik de combi met het park van Furfooz aanraden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.