2x onderweg

Standaard

Dit (heerlijk lang) weekend begon voor ons al op donderdag met een autorit naar het zuiden. Bestemming: Montbeugny, een kleine gemeente in Centraal-Frankrijk. In vogelvlucht zo’n 650 km van onze voordeur verwijderd.

Die rit in 1 keer afleggen zagen we niet zitten. Daarom deden we zowel tijdens de heen- als tijdens de terugreis een tussenstop. En reden we rond Parijs omdat we geen zin hadden om in de file te staan. Briljant idee!

Twee onderwegtips:

  • Fontainebleau

Bekend van het indrukwekkende kasteel en het omringende bos. Ooit een koninklijke residentie, nu worden er bijvoorbeeld tentoonstellingen georganiseerd.

  • De Abdij van Chaalis

In de categorie ‘mooi kapot’; de ruïnes van de cistercienzerabdij uit de 13de eeuw met kapel en rozentuin.

abdij

We passeerden ook een aantal bekende ‘wijnplekjes’. Een tussenstop in Sancerre kan bijvoorbeeld ook. Eerder bezocht ik ook al het kasteel van Chambord en dat van Vaux-le-vicomte. En er zijn in Frankrijk meer dan 500 kastelen dus dat zijn nog veel mogelijke tussenstops.

Splits jij je reis ook op in etappes? Tips? Of rijd je liever in 1 keer door tot op de eindbestemming?

Advertenties

7 gedachtes over “2x onderweg

  1. Na 4 keer La Douce op en af dit jaar, wat wijzer geworden 😉 in etappes is fun, maar stelt je geduld en het snakken naar zon op de proef (zeker met een cabrio), is la route nationale véél mooier met de landkaart op mijn schoot, maar moet je 100den flitspalen te vriend houden, is de picknick en warme Belgische koffie op de achterbank gezellig, maar de voorziene aires op de autoroutes verdienen zeker ook een pluim, is een boog rond Parijs verleidelijk, maar oh zo véél sneller (de Périphérique is ondertussen mijn vriend geworden met shortcuts, prachtige nachtlichtjes en HERE-maps), is je heen-reis een nét wat ander gevoel dan je terug-reis, maar hoe vlugger hoe beter op beide plekken aankomen…kortom, binnenkort zal onze 5de héél belangrijk zijn 🙂 Dus in speed-tempo en in vogelvlucht graag! Als het maar *genieten* is ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.