Peter en de Wolf

Standaard

Dat ik klarinet speel, komt natuurlijk o.a. doordat mijn tante dat speelt, ook mijn grootvader in de lokale harmonie speelde en ik als kind al vaak met mijn barbiepoppen onder de arm meeging naar de repetitie maar het komt ook door Prokofiev en zijn Peter en de Wolf. Als kind heb ik heeeel vaak naar een cassette met het verhaal en de muziek geluisterd en speelde ik het verhaal na terwijl ik rondjes rond de tafel in de living fladderde. En de poes klonk/klinkt toch écht het mooiste.

Ik kocht Felix het luisterverhaal (dat we tot ergernis van de wederhelft keer op keer op keer herbeluisterden in de auto tijdens onze Deense roadtrip – ondertussen hebben we meer cd’s en dus meer afwisseling) en toen zag ik dat De Maan & Casco Phil de voorstelling nog een allerlaatste tournee gunden. Ze vieren de 25ste verjaardag van de voorstelling en hebben ondertussen meer dan 1200 voorstellingen gespeeld.

Toen ik dat zag passeren op het www was de voorstelling uitverkocht. Ik heb De Maan gebeld, berichtjes gestuurd via Instagram, dik gevloekt toen ze een nieuwe voorstelling aankondigden op zondag (dan kunnen we niet) en was zelfs van plan om sowieso af te zakken naar de zaal omdat er altijd wel tickethouders zijn die last minute moeten afhaken … tot ik bij de 20ste klik op de ticketknop niet langer uitverkocht maar ‘beperkte beschikbaarheid’ zag staan.

Ik sprong een gat in de lucht en jij kan dat binnenkort ook want er zijn nog tickets voor die extra voorstelling en ze spelen nog in Zaventem, Berchem en Merksem.

Het was prachtig! En de overtreffende trap van prachtig om Felix naast mij te zien genieten. Hij kent het verhaal maar vond het nog steeds super spannend. Ongelooflijk hoe eng een wolvenpop gemaakt van een paar lappen stof eruit kan zien. Heerlijk hoe Felix de verschillende muziekinstrumenten herkende.

Hij vindt de poes ook het mooist. Dus mag ik de poes niet kiezen, dat snap je. Maar de eend ook niet. “Die wordt opgegeten mama, die mag je ook niet zijn.”

Een suggestie over “Peter en de Wolf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.