PARCUM

Standaard

Vorige vrijdag had Felix een pedagogische studiedag. Ik had jammer genoeg niet veel tijd voor uitjes verder weg van huis doordat er nog een repetitie op de agenda stond maar ook in de buurt kan je leuke dingen doen. Alleen in Leuven al staan er nog verschillende musea op onze TODO-lijst. Ideaal er werd motregen voorspeld.

We kozen voor PARCUM, een samentrekking van park en museum, in de abdij van Park. (Enfin, ik koos. Felix had geen zin in een museum maar ik weet uit ervaring dat thuisblijven met hem veel vermoeiender is dan hem meesleuren naar X of Y.) Tot eind februari is er nog de tijdelijke tentoonstelling Fragile die mij wel intrigeerde en perfect te combineren valt met de kinderzoektocht van Norrie de abdijmuis.

“Fragile” was een bevreemdende ervaring maar op een manier was de tentoonstelling ook erg kindvriendelijk. Ik kan dat niet goed uitleggen dus je zal moeten gaan kijken (in de abdij of naar de foto onderaan). Ook Norrie zijn ontdekkingstocht is leuk gemaakt, kinderen krijgen een lanyard met een doosje kleurpotloden eraan en moeten in de abdij op zoek naar ‘muizenhuisjes’. Die mini-abdijtjes staan op Norrie’s lievelingsplekjes in de abdij verstopt en je vindt er telkens een mooi kaartje met een opdracht. Er hangt in de vestiaire zelfs een pij klaar voor de kleine ontdekkers maar die wilde Felix niet aandoen.

De vrijwilligers waren ook super vriendelijk. Ik dacht even dat we onder ons voeten gingen krijgen omdat ik Felix op de vensterbank van de abtswoning had gepositioneerd met zijn potloodjes maar de aangesnelde vrijwilliger kwam ons tonen wat we uit het raam konden zien (het gebouw waar de twee overgebleven Norbertijnen nu wonen) en spraken Felix persoonlijk aan i.p.v. (zoals vaak) enkel tegen mij te praten en Felix’ aanwezigheid verder te negeren.

Felix verklaarde achteraf dat hij het geen leuk uitstapje vond maar hij deed wél heel de zoektocht enthousiast mee dus ik neem die uitspraak met een korreltje zout. Hij was heel het weekend gewoon een beetje een donderwolkje 🙂

Is het een must om te bezoeken wanneer je een weekendje naar Leuven komt? Nee. Maar het was fijn om eens te zien. Vooral het indrukwekkende stucwerk op de plafonds in de bibliotheek en de refter vond ik prachtig. En een toertje rond de vijvers is ook niet mis.

2 suggeties bij “PARCUM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.